Začetek novega začetka

Pozdravčki ❤️

Se mi zdi, da bo veliko ljudi zanimalo kako je sploh prišlo do tega, da sem kar naenkrat zanosila.
NE, ni bilo načrtovano.
JA, zelo se že veselim tega otročička. 🙂
In tudi: z Aljažem sva skupaj 4 leta, s kratkimi premori, ampak se neizmerno ljubiva.

Če ni bilo načrtovano, še ne pomeni, da z Aljažem sedaj nisva vesela novega življenja, ki raste v meni.
Začela bom čisto na začetku. Imela sem kontracepcijo, a včasih se naredi, da kakšno tableto pozabiš vzeti, ali pa jo vzameš prepozno, tako kot sem jo, se mi zdi enkrat junija jaz.  Že prej se mi je to dogajalo, ampak sem imela nekakšno ”srečo” in nisem zanosila. Sem pa vedno želela postati mlada mamica, a nisem vedela, da bom to postala že tako kmalu.

843FA878-82C7-45CE-B087-8AFDC6BDFACB

Kako sem izvedela, da sem noseča?

Meseca julija mi je zamujala menstruacija. Sicer se mi je že dostikrat zgodilo, da mi je zamujala in sem že neštetokrat uporabila teste nosečnosti, a so bili negativni. Tokrat pa je bilo drugače. Bolelo me je tako, kot da bom vsak čas dobila menstruacijo, a je sploh nisem.
Delala sem v službi, v lokalu, in odločila sem se, da grem po njej v najbližjo lekarno ter kupila test nosečnosti. Rekla sem si, da bo itak negativen, ampak za vsak slučaj ga grem kupit. Kupila sem tistega najdražjega, za vsak slučaj. 🙂
Takoj, ko sem prišla domov, sem odšla v kopalnico in se polulala na tisto palčko. Nisem si mogla pomagati, ampak non stop sem gledala kaj bo pokazalo. Ko se je začela kazati tista navpična črta, pravokotno na tisto vodoravno črto, ki je še nikoli prej nisem videla, sem padla v nekakšen šok. Sploh se nisem zavedala kaj se dogaja, le gledala sem v tisto črto, ki je bila vse bolj vidna. Pokazal se je tisti plusek, katerega nisem pričakovala. V šoku sem odšla v svojo sobo in kar naenkrat sem se začela tresti. Moja mami je bila ta čas v jedinici in je pripravljala kosilo, na katerega nisem nič kaj komaj čakala. Vem pa, da sem takrat najbolj razmišljala o tem, kako na morju ne bom mogla spiti niti kapljice alkohola. Dva tedna po tem sva z Aljažem odšla na morje, na otok Pag, kjer pa veste, da je raj za mladino. Oh, Gaja, Gaja… 🙂

Nisem vedela kaj naj naredim. Hitro sem v roke vzela telefon in to povedala moji bivši sošolki, ki je rodila pri 18 letih. Rekla mi je, naj se pomirim in da se moram sama odločiti kaj bom naredila. V moji glavi je bilo le to, kako bodo sprejeli moji starši in seveda Aljaž. Vedela sem, da ne bom naredila splava, saj sem proti temu. Ne bi bila zmožna ubiti svojega otroka, pa četudi je velik komaj nekaj milimetrov.
Odšla sem v jedilnico. Povem vam, komaj sem držala tisto vilico v roki, kajti roke so se mi še vedno zelo tresle. Začuda nihče ni ugotovil, da je nekaj narobe z menoj.

26233907_10210937635742378_886832081_n
Moji testi nosečnosti

Kako sem to novico povedala Aljažu?

Še isti dan sem odšla k njemu. Bila sem vidno pretresena. Vedel je, da je nekaj narobe z menoj. Se mi zdi, da je najprej mislil, da želim prekiniti z njim. 🙂 Rekla sem mu, da mu imam nekaj za povedat.
Ubistvu mu nisem samo povedala, da sem noseča. V roke sem mu dala test nosečnosti, ko sva ležala na postelji, in mu rekla: ,, Aljaž, noseča sem.”.
Nekaj časa je bil tiho. Bil je v šoku. Potem pa me je kar naprej prepričeval, da še ne moreva imeti otroka, saj sva še premlada in nimava redne zaposlitve. Jaz pa sem ga prepričevala, da ne bom naredila splava. Po dolgem pogovoru sem mu odprla oči in videl je, da morda le ne bo težko postati očka. Odločila sva se, da obdrživa tega otroka. Vedela sva, da nam lahko uspe. Še posebej s pomočjo staršev. Bila sem neizmerno vesela. Bolj zato, ker sem videla da je tudi on vesel. Naslednji dan sem takoj kupila še tri teste nosečnosti, da sem bila res prepričana o moji nosečnosti. Prijavila pa sem se tudi na pregled pri ginekologu.

Kako sva povedala novico staršem?

Mojim staršem sva povedala novico en dan po mojem prvem pregledu, na katerem sem želela le izvedeti, če je plod v maternici in če je vse v redu z njim. Bila sem noseča 5 tednov in nekaj dni.
Bili smo v dnevni sobi, z namenom, da jim imava nekaj za povedat. Strah me je bilo bolj kot še nikoli. Najbolj me je bilo strah reakcije moje mami. Zmeraj sem mislila, da bo znorela, kadar bo prišel čas, ko ji bom to povedala.
Na srečo ni bilo tako. Moj oče je rekel le, da je že dovolj star da bo lahko dedek. Mami pa je rekla: Sem vedela. 🙂
Zelo se jim je videlo, da so v šoku. Niso pričakovali, da bom zanosila že tako mlada. Naslednji dan me je mami ves čas spraševala, če sva res pripravljena na to in to mi je šlo zelo na živce. Mislila sem, da noče tega otroka. Bila sem zelo žalostna in jezna. Na koncu se je le izkazalo da je zelo vesela. Sedaj pa je sploh vsa iz sebe in komaj čaka, da bo postala mlada babica. 🙂 Včasih se mi zdi, da je še bolj vesela kot jaz. (haha)
Sedaj so zelo veseli in vedno so pripravljeni pomagati
Njegovim staršem sva povedala en dan kasneje. Tudi njegovi so bili v velikem šoku. Niso pričakovali, da bodo stari starši postali že tako mladi. Ampak tudi njegovi so čez čas dobro sprejeli to novico in tudi oni nama pomagajo. 🙂

C0F74F8E-85B5-406E-A0F9-799FCA4C811A<

Jaz in Aljaž imava veliko srečo da imava takšne starše. Zavedava se, da nama ne bo vedno lahko v vlogi staršev. Veva pa, da nama bodo vsi vedno stali ob strani in nama pomagali. Sva pa neizmerno vesela dneva, ko bova najinega fantka prvič vzela v naročje. Zanj bova naredila vse.

Oba imava namen dokončati študij. Aljaž bo študiral ob delu, jaz pa se bom posvetila samo študiju. 🙂 Sedaj pavziram, ampak vsaj status študenta še imam zaradi pogodbe. Narediti moram še dva izpita. Oktobra pa se bom vpisala v drugi letnik.

Kakšni pa so bili moji prvi znaki nosečnosti?

  • Najprej seveda izostanek menstruacije in bolečine v jajčnikih.
  • Slabo mi je bilo le občasno. Bruhala pa na srečo nisem nikoli v nosečnosti, razen ko sem imela virozo.
  • Na začetku sem bila ves čas zaspana. Spala sem vsako popoldne, še posebej po službi.
  • Povečane prsi. Na začetku so me zelo bolele.
  • Glavoboli 😦
  • Imela sem obdobja, ko bi lahko pojedla vse, včasih pa obdobja ko mi ni sedlo čisto nič.
  • Imela pa sem tudi nihanja razpoloženja in včasih sem bila pozabljiva.

To pa je vse. Nisem imela veliko znakov nosečnosti. Imela sem veliko srečo. Sedaj pa imam malo nesreče, saj se ponoči veliko zbujam zaradi bolečin v medenici. Komaj se obračam po postelji. Zadnje čase tudi hodim bolj težko zaradi teh bolečin. In pa tudi zgaga je včasih zelooo moteča.

Seveda pa sem se tudi zredila. Do 30. tedna sem se zredila za približno 8-9 kilogramov. Zame je to ogromno, saj še nikoli nisem imela toliko kil. 😦 Ampak potem jih lahko tudi kmalu izgubiš. No, jaz upam da jih bom kmalu.

1F6DB7D3-0A14-4F5F-B073-41D6896F0D13<
To bi bilo vse in komaj že čakam, da lahko delim tudi druge izkušnje z vami. 🙂

Bodi lepo,
Gaja ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s