Kako se vidim v vlogi mamice

Pozdravčki ❤

Danes bom govorila o tem, kako se vidim v vlogi mlade mamice in čemu vsemu sem se morala odreči. 🙂

Nekateri si mislijo, da sem premlada in da bi morala še uživati, ne pa imeti otroka. Tudi jaz sem na to pomislila še preden sem sploh naredila test nosečnosti. Pomislila sem, da se ne bom več smela napiti in se zabavati.
Po pravici povedano, dosti sem se že zabavala in s tem sem začela dosti kmalu, zato mi ni žal, da sem zanosila. Kdo pravi, da se ne bom nikoli več imela super? Res, da ne bo več čisto isto, ampak vseeno se bom lahko zabavala. Ni mi žal, da sem se v preteklosti tolikokrat napila in da sem žurirala. Sedaj vsaj vem kako je to. To je prva stvar, kateri se bom morala in sem se mogla za nekaj časa odreči. Zabavanje z alkoholom. Ampak takšnega zabavanja zaenkrat sploh ne pogrešam. 🙂 Dva ali tri tedne po tem, ko sem naredila test nosečnosti, sem bila v Zrčah. Vseeno sem se zabavala, pa čeprav brez alkoholnih pijač. Sem pač pila brezalkoholne koktejle.

IMG_20160808_112233

Druga stvar je kajenje. Kadila sem približno 5 let. Zgleda pa, da sploh še nisem bila odvisna od kajenja, pa čeprav sem kadila vsak dan. Ravno zato, sem nehala kaditi. Nazadnje sem kadila na morju, tri tedne po tem, ko sem izvedela da sem noseča. Potem pa sem nehala.
Dosti deklet poznam, ki niso popolnoma nehale. Jaz sem nehala, ker sem lahko. Vedno sem si govorila, da bom prenehala s kajenjem, ko bom postala noseča.
Res pa je, da sem na začetku dostikrat sanjala, kako prižgem cigareto. Morda zato, ker sem to pogrešala. Tudi sedaj si včasih mislim: ,,Joj, kako bi bilo fino prižgati cigareto ob kakšni kavici.˝. Ampak se zadržim in si rečem, da je bolje za otroka če ne kadim.
Rekla pa sem si, da če že bom začela s kajenjem, potem ko rodim, bo to le še ob kavicah in ko otroka ne bo v moji bližini.

Odreči pa sem se morala tudi intenzivni telovadbi, katero sem res oboževala na vsake toliko časa. Trebušnjaki in vaje za trebušne mišice so tiste, katere sedaj ne morem izvajati. Seveda pa skoraj vsak dan naredim kakšno vajo za noge. 🙂 Komaj pa čakam, da rodim, da bom lahko izgubila odvečne kilograme in imela skoraj isto postavo, kot preden sem zanosila. Vsaj upam, da bo to uspešno.

IMG_20170625_135004_550

Bila pa sem zasvojena s kavicami. Spila sem prav veliiko kave. Še posebej zato, ker sem delala v lokalu. Spila sem jo približno štiri skodelice.
Sedaj pa spijem le eno ali dve skodelici kave na dan. Ampak zadnje tedne prav hrepenim po kavici, tiste iz lokala. Ne vem, kaj mi je. 🙂

img_20161028_130619.jpg
Kako pa se vidim kot mlada mamica? 

Vedno sem otroka želela imeti mlada. To še ne pomeni pri dvajsetih letih, ampak vsaj pri triindvajsetih. No, malo sem ”pohitela”. 🙂

Včasih pa me je strah, če bom sploh zmogla. Po pravici povedano, rada imam otroke, ampak sedaj včasih vidim, kako mi gre dretje že malo večjih otrok pošteno na živce in si mislim: ,, A lahko prosim utišate tega otroka in ga pomirite?˝. In potem se vprašam, če sem sploh pripravljena na otroka.
Vem pa, da bo drugače, ker bo to moj otrok. Imela ga bom najraje na svetu. ❤

Po eni strani sem vesela, da bova z Aljažem postala mlada starša. Lahko bova počela več stvari z njim, ki naju bodo še zabavale. (vsaj mene)
Ne bo me motilo skakanje sem in tja z njim. Ali pa igranje na igrišču. Najbolj pa me je seveda strah njegove pubertete, ker vem kako naporna sem bila takrat jaz. 🙂

Vem, da bom skrbna mamica. Za mojega otroka si želim le najboljše. Naredila bom vse, da bom najboljša mamica na svetu. Nočem pa imeti razvajenega otroka, zato bom, če se bo le dalo, poskrbela da bo zadovoljen že z majhnimi stvarmi.
Res upam, da mi bo uspelo z vzgojo. Tega me je najbolj strah. 😦 Vem pa, da moram biti pogumna in močna. Vem pa tudi, da pri vzgoji mojega fantka, ne bom sama. 🙂

To bi bilo za ta blog prispevek vse. Lahko mi napišete, o čem si želite, da pišem naslednjič. 🙂

Lepo bodi,
Gaja ❤

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s