Real talk: Depresija med nosečnostjo?

Pozdravčki!❤️

Najprej bi vsem rada sporočila novico, da je moj fantek končno prišel na svet! Ime mu je Lan.❤️ Velik je 49 cm in tehta le 2740 g. Več o porodu pa upam, da napišem kmalu! Lahko vam pa povem, da sem imela carski rez.

Odločila sem se napisati objavo o nečem, kar nisem želela prav izpostavljati med mojo nosečnostjo. Nisem pa imela dovolj časa, da bi objavo, tako kot ostale, prevedla v angleščino. Napisala pa sem jo že pred porodom, a sem se odločila, da jo bom objavila po njem.

Depresija med nosečnostjo je pogosta. Jaz sem med nosečnostjo imela malo simptomov depresije, a k sreči ne dolgo in ne pogosto. Želim le povedati, da vsaka nosečnost ni prav lahka. Seveda to ne govorim zato, da bi katero dekle prestrašila! Ni vsaka nosečnost enaka.

V eni izmed mojih objav, sem že opisala, kako sem se med nosečnostjo spopadala z motnjami hranjenja in nizko samopodobo. Motenj hranjenja k sreči ni bilo veliko, sem pa nekaj tednov imela zelo nizko samopodobo. Sploh se nisem marala pogledati v ogledalo. Posledično sem bila malo depresivna. Želela sem jokati. Nisem si bila prav nič všeč z dodatnimi 10 kilogrami. Komaj sem že čakala, da rodim, saj sem želela shujšati in dobiti nazaj svojo staro postavo. Na živce so mi šle tudi moje strije po trebuščku, katere so bile vse bolj rdeče. Bila sem brez volje do vsega. Tudi do domačih sem se včasih obnašala, kot da so oni vsega krivi. Dejansko pa sem bila zelo nezadovoljna sama s seboj in sem to slabo voljo stresala na druge. Ni mi bilo lahko.

K sreči pa se je moje razpoloženje spreminjalo iz dneva v dan. Nisem bila vedno slabe volje. Včasih sem jokala za brez veze, včasih pa sem kar prekipevala od veselja. Najhuje je bilo, če sem pojedla ogromno hrane oz. sladke hrane. Takrat sem še dve uri po tem razmišljala, koliko se bom zredila, posledično bila slabe volje in se sovražila. Tudi tehtala sem se približno 3x na teden, da sem svojo težo imela le malo pod kontrolo. Kmalu pa je moje obremenjevanje s težo izhlapelo in sem nekako sprejela moje telo. Ampak to je prišlo proti koncu nosečnosti, pa še to sem včasih imela kakšen slab dan. Potem sem le še odševala dneve do poroda. Moram pa priznati, da sem bila včasih zelo tečna, kajti želela sem čimprej roditi mojega prelepega Lana. On pa ni in ni želel ven!

Torej, sem se dejansko srečala z depresijo med nosečnostjo? Imela sem le nekaj simptomov. Seveda se nisem želela ubiti ali kaj podobnega, ampak na trenutke sem se le malo sovražila za brez veze. Vseeno pa me je bilo zelo zelo zelo strah, da ne bi postala še bolj depresivna, saj sem se nekoč spopadala s to boleznijo. Več o tem si lahko prebereš tukaj.

Ni lahko. To tudi sama vem. Sem pa srečna, da nisem imela še več problemov z depresijo med nosečnostjo. Upam pa tudi, da jih nikoli več ne bom imela. No, kaže zelo dobro. 🙂 Bi pa rada povedala vsaki osebi, katera se spopada z njo, da je ključ do ozdravitve le tvoja volja do tega. Noben zdravnik, nobena zdravila ti ne bodo pomagala pri ozdravitvi, če ti ne boš imel volje do sodelovanja in ozdravitve. Vse je na tebi!❤️ Bodimo močni.👏

Z Lanom pa vam iz porodnišnice pošiljava pozdravčke!

Lepo bodi,

Gaja in Lan❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s