4 mesece po porodu

Pozdravčki!❤️

V sredo je minilo že štiri mesece, odkar je moj mali fant prijokal na svet! Vsi so mi govorili, kako hitro bo vse minilo. In res je. Vse mineva prehitro.🙈

V tem mesecu se je Lan začel še bolj glasno smejati. Nekaj najlepšega je, ko se ti otrok zasmeji. Začel se je tudi zeloooo sliniti. Morda bodo zobki že kmalu pokukali ven. Vedno bolj pa v usta daje tudi svoje rokice. Glavico že drži pokonci, čeprav mu včasih še opleta sem in tja. Je pa zelo živahen fantek. Začel je vriskati, me še bolj vleči za lase ter prijemati po obrazu in se še bolj zanimati za svoje igračke. Trenutno nima svoje najljubše igračke. Če ima okoli sebe ljudi, ki jih ne pozna in ga ogovarjajo, včasih začne nabirati solze. Čez čas pa jih začne zaupati in se jim smehljati.😊

Se mi zdi, da je vsak dan bolj podoben Aljažu. Prej pa je bil bolj podoben meni. Čeprav vsak misli drugače. Lasje bo izgleda imel po meni, torej blond.

Od tega tedna dalje, mu dajem par žličk zelenjavne kašice, da se postopoma navadi ma gosto hrano. Moram rečti, da mu zaenkrat še ni preveč všeč.😄

Nazadnje na kontroli, je imel že nekaj čez 6 kilogramov, velik pa je bil že nekaj čez 60 cm. Je zelo velik fant. Tega pa seveda nima po meni.😄 Oblačila ima v številki 62 ali 68. Skoraj vsako noč spi 11-12 ur, brez da bi se zbudil. Mamica je presrečna! Tudi čez dan ima včasih kratke dremeže.

V tem mesecu sva imela tudi kontrolo v pediatrični kliniki. Tam sva ostala čez noč, saj so mu med spanjem snemali dihanje in saturacijo kiska. Lan je nekaj dni po rojstvu imel nekaj težav. Morala bi ostati le za eno noč, ampak so imeli problem z aparatom. Zato sva ostala še dodatno noč. Lan je bil zelo priden. Spal je celo noč, jaz pa sem na tistem neudobnem ležalniku, spala bolj slabo. Ampak važno je, da je z njim vse v redu.❤️ Ne maram obiskovati zdravnike z mojim otrokom, saj sem jih tudi jaz, ko sem bila otrok, veliko obiskovala. Morda bova zraven razvojne ambulante, morala le obiskovati fizioterapijo, saj se včasih malo preveč upogiba nazaj. Zato je dobil tudi sirup vitamin B.

Kako se počutim jaz?

Počutim se odlično. Mojega princa imam najraje na celem svetu. Nervozno me je naredilo le učenje za izpite. Ampak moram priznati, da je s pomočjo Aljaža in mojih staršev, kar šlo. Seveda pa vidim, da ni tako enostavno biti študentska mama.

Šivi me ne bolijo nič. Sploh ne vem, da sem pred štirimi meseci imela carski rez. Sem pa pozabila na vse občutke, ki sem jih imela po dveh mescecih po porodu. Spraševanja same sebe, zakaj nisem mogla roditi po naravni poti, ni več.

Izgubila sem že vse nosečniške kilograme. Imam jih celo malo manj kot preden sem zanosila. Nič se ne pazim pri hrani, le sladka hrana mi po porodu ne diši več. Vseeno pa se ne morem upreti sladoledu, za katerega Aljaža prosim že kakšen mesec.😄 Seveda pa sem se začela tudi malo več gibati in poskusila sem celo telovaditi.

Navadila sem se biti mama in tega poklica ne bi zamenjala za nič na svetu. Obožujem, ko vsako jutro prejmem prekrasen nasmeh od mojega Lana. Obožujem najino crkljanje. Obožujem našo malo družinico.❤️

Lahko si prebereš še kako je bilo dva meseca po poroduintri mesece po porodu.

Najdeš pa me lahko na mojem FB in IG.

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja❤️🦋

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s