5 mesecev po porodu

Pozdravčki!❤️

Objavo sem objavila malo z zamudo, saj smo se pripravljali na odhod na morje. Lan je 5 mesecev praznoval v soboto, 11. avgusta.

Lan in jaz sva super, kajti na zadnjem pregledu sva izvedela, da je z njim vse tipi topi! Moj otročiček je čisto zdrav in noči v bolnišnici niso več potrebne.

V petem mesecu po porodu, se je začel pogosto obračati iz hrbta na trebušček. Na začetku se mi je zdelo tako super, potem pa se je non stop obračal. Nekaj časa je ležal na trebuščku, nato pa je začel jokati in morala sem ga obračati nazaj na hrbet. Ni minilo deset sekund, spet je bil na trebuščku.😄

Začel je jesti gosto hrano. Najprej sem ga hranila z zelenjavo, potem pa počasi tudi s sadnim kašicam. Trenutno ima najraje banano. 🍌 Drugače pa je res pravi jedec, pa čeprav me je na začetku skrbelo kako bo s hranjenjem.

Začel je vriskati in se pogovarjati. Čeprav uporablja le glasove, kot so gi, ga, da, duš, gis… Začel pa je tudi zelo vriskati. Včasih gre prav čez ušesa.😄

Spodnja zobka sta že zunaj! Juhuu! Še malo pa mi ne bo več dajal brezzobjih nasmeškov.👶🏻

Naš Lan je zelo živahen, a priden. Še zmeraj spi celo noč od pol devetih zvečer, pa tam do sedme ure zjutraj. Mamica je zelo vesela, da se lahko naspi. Tudi čez dan ima kratke dremeže. Popoldan lahko z njim zadrema tudi mamica. Z veseljem gre tudi z mamico v trgovino, na obisk in z mamico na kavico.☕️

Je tudi zelo žgečkljiv fant.😄 Ko ga žgečkam, se na glas smeji. Na glas se sedaj smeji vsak dan, kar mi je zelo všeč. Rad ima tudi vse otroke okoli njega. Z zanimanjem jih opazuje. Ima pa tudi že nekaj prijateljev in prijateljic, skoraj iste starosti.

Oblačila ima trenutno v številki 68 ali 74. Odvisno od modela oblačil. Pleničke pa ima v velikosti 3, največ od znamke DM, ker so zares kvalitetne. Tehta pa že kar 7 kilogramov in pol.

Še malo, pa bo začel sam tudi držati flaško iz katere pije in je. 😊🍼

Spet sva obiskovala zdravnike, Lan pa je bil pogumen fant in jim pokazal, kako je zdrav in močan. Vse zdravnice in medicinske sestre so ga občudovale, saj se jim je vedno lepo smehljal.

Kako pa se počutim jaz?

Jaz se še vedno počutim odlično. Zares uživam v vlogi mamice. Z Lanom sva skupaj celi dan in prav nič se ne veselim, da bom oktobra morala nazaj na faks. Ampak prej, ko dokončam študij, bolje bo.🙂

Strije na trebuhu počaaaasi bledijo. Teža pa se mi je ustavila. Zelo rada pa si vzamem tudi čas zase in za pol ure malo potelovadim. Malo odveč mi je le celulit na nogah.

Seveda pa sem vsak dan tudi zelo utrujena. Imela pa sem tudi dneve, ko sem postala zelo zamorjena in še sama ne vem zakaj. Takrat sem si šla še sama sebi zelo na živce, ker sem postala zelo tečna. Ampak je kmalu minilo.

Morda nekaj časa ne bom objavljala na blogu, zaradi pomanjkanja časa in ker uživamo na dopustu. Sem pa zato prejšnji teden objavila kar tri objave + sedaj še to objavo.🙂

Najdeš me lahko na mojem Instagram in Facebook profilu.

Hvala, ker ste!💋

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s