Mali migec: masaža za dojenčke

Pozdravčki!❤️

Že dolgo sem iskala nekaj koristnega za mojega otročička. Nekega dne pa sem odprla mail in opazila sporočilo od Nine V. Pečnik. Povabila naju je na masažo in telovadbo za dojenčke.

“Jaaa, to bo to.”

Poklicala sem jo in naju prijavila na masažo za dojenčke. Nina je predlagala, da najprej obiskujeva masažo, po končanem tečaju pa še telovadbo

Za začetek, kaj sploh je Mali migec?

Nina V. Pečnik je vodja programov za dojenčke v tej organizaciji. Je tudi inštruktorica z mednarodnim certifikatom za masažo dojenčkov. Mamice se v tem programu lahko naučijo masirati in razgibavati dojenčke. Meni se to zdi res super. Program, katerega sva obiskala, je potekal v Zagorju ob Savi.

Prvi obisk:

Zjutraj sem v previjalno torbo poleg najinih osnovnih stvari dodala eno tetra pleničko, brisačko in podlogo za enkratno uporabo. Tako nam je v sporočilu naročila Nina.

Mamice smo se ob 10.00 zbrale v dogovorjenem prostoru v Zagorju. Nekaj mamic sem poznala že od prej in to mi je bilo fino. Takoj, ko smo se vse zbrale, sem opazila, da je Lan največji izmed vseh dojenčkov v prostoru. Se mi zdi, da tudi najstarejši.🙂 Najmlajša dojenčica pa je bila stara le en mesec.

Nina nam je dala čas, da smo se namestili na svoje blazinice. Vsak par je imel svojo blazinico. In vsaka blazina je bila označena z imenom dojenčka.

Nina nam je najprej zaželela dobrodošlico in se nam predstavila. Nato smo mamice predstavile sebe in svoje otročičke. Nina nam je potem povedala, kaj se bomo naučile in kaj je pomembno pri masaži dojenčka. Med tem se je Lan precej oglašal.😄 Nisem si mislila, da bo tako vriskal.

Nato smo pripravile svojega otročička na začetek masiranja. Vsaka je dobila tudi svojo stekleničko z oljem za masažo dojenčka. Nina nam je prijeme in gibe kazala na lutki, me pa smo pridno izvajale masažo na naših dojenčkih. Masaža ni bila prezahtevna. Moram reči, da so bili vsi otročički zelo pridni. Tudi Lan, ampak je bil zelooo radoveden in vesel.😄

Nato je sledil kratek odmor. Nina nam je ponudila kavico, čaj, sadje in piškotke. Tudi dojenčki so imeli dovolj časa za hranjenje. Seveda pa so se lahko nahranili in previli kadarkoli, tudi, če ni bilo odmora.

Po odmoru smo se namestili nazaj na svoje blazine. Nina nam je še povedala nekaj koristnih infomacij in nam povedala, kaj bomo delali naslednjič. Razdelila nam je tudi gradivo za domov. Med tem pa so skoraj vsi otročički sladko zaspali.

Vse skupaj je potekalo eno uro in pol, ampak nama minilo je prehitro.😊 Zelo smo uživali tako mamice kot otročički. Vse je potekalo zelo sproščeno. Komaj že čakava, da obiščeva drugi del masaže za dojenčke!❤️ Na koncu tečaja pa bom napisala še eno objavo.

Mali migec pa lahko najdete tudi na Facebooku.

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja💋

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s