Tudi carski rez JE porod

Veliko ljudi govori, da carski rez ni porod. Ali pa, da smo izbrale carski rez, ker se bojimo naravnega poroda in popadkov. Ker se nočemo potruditi z naravnim porodom. In da smo slabše mamice…

Se ne strinjam!

Carski rez ni nekaj, kar bi si ženska lahko sama izbrala. Če je potreben carski rez, pove zdravnik. Ne greš v porodnišnico in rečeš: ,,Dober dan, rada bi rodila s carskim rezom.”. Vsaj v naši državi ni tako, ne vem kako je drugje.

Verjemite mi, ogromno žensk je, ki niso želele roditi na takšen način, tako kot tudi jaz nisem. A v ogromno primerih se zdravnik lahko odloči za carski rez. Sama vem, kakšen šok je, ko te presenetijo s carskim rezom, sploh, če si celo nosečnost želela roditi po naravni poti. Res občudujem vse mamice, ki so rodile vaginalno. ❤️

V mojem primeru (fetalni distres in pomanjkanje plodovnice) bi lahko v drugo poskusila roditi po naravni poti. V nekaterih primerih, pa morajo mamice naslednje otročičke spet roditi s carskim rezom, kar pa si jaz res ne želim.

Torej, se mi zdi, da ne moreš po lastni volji izbrati CR, razen seveda izjeme. Tiste, ki smo že imele carski rez, se lahko odločimo za naraven porod ali CR.

Carski rez ni nekaj lahkega. Že res, da se ne utrudiš, ko tvojega otroka vzamejo ven iz tebe, ampak bolečine čutiš še kar nekaj dni. Tudi mamica, z menoj v sobi v porodnišnici, je imela carski rez. Njej je bilo še bolj mučno kot meni. Tako jo je bolelo, da je jokala. Okrevanje je dolgo. Svojega otročička prve dni težko vzameš k sebi iz posteljice v naročje, težko hodiš in se premikaš. Rana se celi kar nekaj mesecev. Seveda ne rečem, da je po vaginalnem porodu okrevanje lažje. Tega seveda ne vem.

Carski rez ni majhna stvar. Je poseg v tvoje telo. Je POROD!❤️

Prebrala sem veliko člankov o tem, kako carski rez ni porod in kako smo mamice, ki smo ga imele, zato slabše mamice, ker se pač nismo niti malo potile med porodom. In s tem se ne strinjam. Pa ne zato, ker sem ga imela tudi sama. Otrok pride ven iz tvojega telesa in to je porod. Vsaka mamica je najboljša mamica in vsaka mamica bi za svojega otročička naredila vse, pa naj ga rodi po naravni poti ali s carskim rezom.

Vse mamice smo močne!❤️

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s