Mali migec: tečaj masaže za dojenčke

Pozdravčki!❤️

Dokončala sva tečaj masaže za dojenčke! To objavo bom namenila krajšem povzetku o vseh štirih obiskih pri Malem migcu.

Prvi obisk sem vam predstavila že v tej objavi. Drugi obisk pa je potekal podobno. Na začetku smo delile naše izkušnje z masažico in kako jo sprejel naš otročiček. Potem smo se mamice naučile masirati dojenčkov trebušček. Seveda pa smo pred tem še ponovile masažo nogic. Vse skupaj je potekalo zelo sproščeno. Sledila je krajša pavza. Na koncu smo si povedale še nekaj besed in se pogovorile o otrokovem joku, torej kaj pomeni, ko otročiček joče.

Tretji obisk je potekal podobno. Na začetku smo povedale, kako je naš dojenček sprejel masažo in kaj mu najbolj ugaja, nato pa smo ponovile kar smo se mamice že naučile. Nato smo se lotile masaže rokic ter prsnega koša. Lan je bil takrat precej nemiren in zaspan. Med pavzo smo si mamice privoščile kavico ter se pogovarjale o izkušnji s porodom. Potem je sledil še krajši pogovor z Nino.

Četrtega obiska se na žalost nisva mogla udeležiti, saj se mi je začel študij. A vseeno sva se še enega dela lahko udeležila naslednji teden. Ker naju enkrat ni bilo, mi je Nina pred tečajom pokazala masažo hrbta in glavice. Nato pa smo vse mamice še enkrat ponovile celotno masažo dojenčka. Pred masažo smo mamice doma sestavile otrokov krajši življenjepis in ga podelile z drugim mamicami. Lan je bil med zadnjim obiskom zelo vesel. Igral se je tudi z igračko dojenčkom ter ga slinil.😄 Na koncu pa sva dobila še certifikat opravljenega tečaja masaže za dojenčke. Dobili pa smo še darilce.

Najina izkušnja s tečajem je bila zares super. Lepo je, ko spoznaš tudi druge mamice in njihove otročičke. Vse je potekalo zelo sproščeno. Nina je prijetna in nežna oseba, zato smo se vsi počutili zelo dobro. Udeležila bi se tudi gibanja za dojenčke, a mi na žalost to ne bo uspelo, saj bom še bolj pogosto hodila na faks.😞 A vseeno sva doživela prijetno izkušnjo. Ni mi žal, da sva se udeležila tečaja masaže za dojenčke.

Katere spremembe opažam pri Lanu?

Masaža ga pomirja. Izvajam jo bolj v večernem času, pred spanjem, saj je takrat malo bolj pri miru. Najraje ima masažo trebuščka in hrbta. Z dotiki sva še bolj povezana drug z drugim. Masaža je super ideja, ko ne veš, kako bi popestril tvoj in otročičkov dan. Je super ideja, ko želiš še boljšega stika z otročičkom. In super ideja je takrat, ko želiš, da bi se njegov spanec okrepil. Vsi imamo radi, da nas nekdo masira, kajne?🙂

Sigurno bom masažo še kar nekaj časa izvajala na mojem sinčku in seveda tudi pri naslednjem otroku.

Tečaj priporočam vsem mamicam, ki bi se rade naučile masaže in še boljšega stika s svojim otročičkom. Ne bo vam žal!❤️

Hvala, Mali migec!

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja💋

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s