Postala sem študentska mama

Ohh, ja. Eno leto je minilo tako hitro. Spomnim se, ko sem lansko leto še zadnjič odšla na faks, da sem oddala prošnjo za podaljšanje študentskega statusa in se po pravici povedano, veselila počitka. A sedaj sem spet na faksu.📚

Živjo, drugi letnik zdravstvene fakultete. Bodi prijazen z menoj, prosim. Daj mi moč, da čimprej končam celoten faks.💪🏻

Spet obiskujem ta prelepi faks, v katerem se najbolj razveselim avtomatov za kavo. Zato je preden grem od doma nujna oprema drobiž.

Hja, seveda je težko, ko moraš doma pustiti sedaj že skoraj osem mesecev starega otročička. Ampak potem se spomneš, da vse to delaš tudi za njegovo prihodnost. Komaj že čakam, da si najdem službo in spet začnem služiti svoj denar. Seveda pa tudi delati tisto, kar me veseli. In to je pomagati ljudem.

Ogromno deklet mi piše, da me občudujejo, ker lahko poleg otroka tudi študiram. Res je težko, ampak še težje bi bilo, če ne bi imela tako čudovite moje in Aljaževe družine. Tako lahko tudi oni popazijo na Lana, ko sem jaz na faksu, Aljaž pa v službi. Seveda pa nanj pazi tudi Aljaž.

En izpit je že za menoj (dobila sem 9 😳), a kaj, če me do konca čaka še ogromnooo izpitov. Še enkrat, prosim za moč!🙏🏻 Do sredine novembra imam še bolj sproščen urnik, nato pa se mi prične praksa. Trajala bo precej dolgo, vsak dan, do konca januarja in tega me je takoooo zelo strah, ker ne vem, kako bom zmogla vse skupaj. S tem, da imam januarja že izpite. 😞 Zares me je strah. Po vrh vsega pa bom še manj z mojim otročičkom in tudi Aljaža bom včasih videla bolj malo. K sreči predavanja niso obvezna, zato se jih ne udeležujem vsak dan. Me pa malo moti, da so lansko leto, ko sem pavzirala, spremenili režim. Izredni študentje imamo namreč čisto vsa predavanja, vaje in prakso skupaj z rednimi študenti. Zakaj torej plačujem?

Vsak dan si ponavljam, da moram zdržati. Da sem močna in pogumna. Naredila bom ta faks.

Sedaj razumem, da mamicam, ki zraven še študirajo, ni prav lahko, tako kot tudi meni ni. Otročičkom bi rade ustvarile še boljšo prihodnost. Rada pa bi povedala, da naj se vsaka študentska mamica sama odloči, kdaj bo začela ponovno študirati, hoditi v šolo. Nihče naj jih ne sili, ker je to še bolj stresno. Enkrat bodo že dokončale študij. Tudi meni je včasih žal, da se nisem odločila še za eno leto pavziranja, ampak po eni strani mi ni žal, da sem nadaljevala študij.

Hvala vsem sledilcem in bralcem, da me spodbujate in podpirate!❤️

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja💋

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s