Kako se spopadam z bulimijo med materinstvom?

Tako je.

Tudi sedaj se včasih, čeprav res redko, še spopadam sama s seboj ter posledicami moje največje sovražnice bulimije, čeprav sem postala mamica.

Sem zato neodgovorna in nesposobna?

Težko je, priznam. Čeprav rečem, da sem prebolela bulimijo, s tem mislim, da se znam rešiti iz najhujšega in da nisem non stop v tem. To je zame že ogromen korak. Kot sem že ogromnokrat omenila, oseba, ki je kdaj imela motnje hranjenja, bo vedno imela drugačen pogled na hrano. In tudi jaz ga imam. Še vedno imam včasih napade lakote, a se hitro ustavim. Še vedno kdaj obiščem straniščno školjko, a se hitro ustavim. In še vedno se kdaj pogledam v ogledalo in si rečem, da bi morala shujšati.

Ampak kakšna je razlika? Ogromna!

Včasih se je to vleklo v nedogled, sedaj pa imam morda le kakšen dan ali dva na mesec, ko se slabo počutim v svojem telesu, potem pa se znam spraviti v red. Znam spet začeti imeti rada svoje telo. Moram biti v vzor svojemu sinu.

Čeprav sem mamica, še ne pomeni, da sem zaradi občasne nizke samopodobe slaba mamica.

“Če sebe nimaš rada, tudi drugih ne moreš imeti rada.”

To sem velikokrat slišala. Je to res? NE. Še vseeno imaš lahko rad druge ljudi. Čeprav se včasih ne maram preveč, še ne pomeni, da zato nimam rada svojega sina in partnerja. Ta stavek se mi zdi zares neprimeren.

Verjamem, da nisem edina, ki se tudi med materinstvom spopada sama s seboj. In s tem nisem nič slabša mama. Zakaj bi bila? Še vseeno odlično skrbim za Lana. Še vseeno ga imam najraje na svetu. A včasih tudi meni spodleti. Že res, da sem takrat malo slabše volje, a to ne pomeni, da se moj odnos do Lana spremeni. Hitro se spravim v red in potem je vse super.

Torej, priznam. Še vedno imam kdaj slabe dneve, čeprav morda tega ne omenjam. In verjamem, da nisem edina. Ampak to še ne pomeni, da zaradi tega ne morem biti dobra mama. Vsak dan se trudim, da se dobro počutim v svojem telesu. Vsak dan je nov napredek. In vsak dan je lepši.❤️

Lepo bodi,

Gaja❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s