Študentsko – mamin lajf

Odkar sem spet začela obiskovati faks, je minilo že kar nekaj časa. Na faks sem po eno letni pavzi spet začela hoditi pri Lanovih 6. mesecih. Sedaj se mi zdi, da je bil Lan takrat še tako majhen. In minilo je zares hitro. Sedaj je Lan namreč star že eno leto.

Zares ogromno deklet me sprašuje, kako je hoditi na faks in biti mamica. Z eno besedo, naporno.

Ne bom lagala, da je čisto lahko, ker ni. Včasih sem imela momente, ko sem želela obupati in pustiti faks, potem pa sem malo stisnila zobe. Bila sem zelo pod stresom. Ves čas sem se samo sekirala zaradi študija in kako bom sploh prilezla do konca.🙄 In verjamem, da se bom še. Do sedaj sem imela ogromno praktičnega pouka. To mi je bilo najtežje, saj sem domov prišla zares utrujena. Popoldan sem bila srečna, če je šel Lan malo zadremati, saj sem lahko zraven dremala tudi jaz. Nekaj prakse me letos še čaka, ampak ne veliko. Yay.

Najhuje se mi je bilo učiti, saj sem se včasih komaj skoncentrirala. Ampak vseeno sem se potrudila, da sem si vsaj nekaj zapomnila. Poleti pa me čaka še ogromnooooo izpitov in po pravici povedano me je zelo strah. Zares upam, da bom naredila vse izpite.

Kako pa sem se učila? Učila sem se predvsem takrat, ko je Lan spal ali pa ga je nekdo pazil. Sem pa bila precej nervozna, če sem ga slišala jokati. Ogromno časa sem namenila tudi seminarskim nalogam, predstavitvam itd. Včasih sem se počutila zelo slabo, saj sem se po praksi še učila in tako nisem bila veliko z Lanom. Nisem se imela za dobro mamo. Potem pa sem se spomnila, da vse to delam zase in za mojo družino.

Zares rada bi naredila drugi letnik. Oktobra bi rada nadaljevala s tretjim letnikom in potem čimprej diplomirala. Za motivacijo imam Lana. Rada bi mu naredila najlepšo prihodnost. In ne samo njemu. Tudi naslednjemu otročičku.

Veliko jih misli, da imam na faksu privilegije, ker sem mamica. Ampak to ni čisto res. Tam sem študentka in redko koga zanima, če imam doma otroka, razen, če tega ne povem sama. In čeprav študiram izredno, ni nič drugače. Vsaj na našem faksu ni več razlike. Praktičnega pouka je ogromno za redne in izredne študente.

Trenutno pa imam končno nekaj prostih dni, katere posvečam svoji družini. Uživamo na morju. Seveda pa bo kmalu na vrsto prišlo učenje.😭

Torej, res je težko, ampak, vse se da, če se hoče! Odgovor na vprašanje, če mi je kaj žal, da imam otroka med študijem pa je: NE, ni mi žal. Bilo pa bi seveda lažje, če bi že imela narejen faks, preden bi zanosila. Ampak vse kar moraš imeti je volja in motivacija. Seveda pa moraš tudi verjeti vase. 💪🏻

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja💕

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s