Kako “vzdržujem” svojo težo po porodu

Zakaj sem dala besedo “vzdržujem” v narekovaj? Ker temu ne bi ravno rekla vzdrževanje.

Med nosečnostjo sem pridobila 10 kilogramov, pred nosečnostjo sem jih imela okoli 50, med nosečnostjo največ 60 kg. Sedaj jih imam manj kot pred nosečnostjo. Kilograme sem izgubljala postopoma, z zdravo prehrano in gibanjem.

Sedaj jem normalno. Ne pazim preveč na to, kaj pojem. Edino kar je pri moji prehrani drugače je to, da sem vegetarjanka, pa še to nič ne vpliva na mojo težo. Če si “vegi”, še ne pomeni, da lahko zaradi tega shujšaš. Tudi vegetarjanci lahko jedo manj zdravo hrano. Jaz sem nehala jesti mesne izdelke zaradi drugih razlogov, ne zaradi tega, da bi shujšala.

Vsake toliko časa si privoščim kakšno sladko stvar, še večkrat kaj slanega, kot je na primer čips ali arašidi.🥜 Seveda v normalni količini.

Res pa je, da tudi telovadim. Fitnes sem sicer nehala obiskovati, saj mi res ni zneslo s časom, ampak sem ugotovila, da lahko tudi doma naredim veliko. Zvečer si prižgem Youtube in si predvajam vaje na kanalu Blogilates (Cassey Ho), ob tem pa telovadim. Vaje morda res delujejo lahke, ampak sploh niso! Je fino, saj lahko kakšno vajo narediš na hitro, če nimaš ogromno časa. Imam pa tudi Peach booty elastiko, s katero delam vaje za zadnjico. Pomagajo mi tudi sprehodi z Lanom.

Ampak vse to delam le zaradi boljšega počutja, ne da bi želela shujšati. Je pa fino videti, kako se ti telo oblikuje. Še posebej po porodu.🙂 Plus – jaz sem majhna. In zato morda malo bolj “pazim”, da ne jem tortic tri dni zapored, saj se mi dejansko pozna vsak kilogram. True that.😕 Tako, da ja… Enkrat me boste videli ful fit, enkrat ne preveč.😄 Imam pa še vedno strije na spodnjem delu trebuha in tudi nekaj odvečne kože.

Kar bi res rada poudarila je to, da se ne obremenjujem več toliko s tem, kaj bom jedla, kdaj bom jedla in kdaj bom telovadila, čeprav na žalost še vedno kdaj pride takšen dan. Takrat, ko sem non stop štela kalorije in se obremenjevala s težo, sem se videla debelejšo in se posledično res redila. Sliši se hecno, ampak je res. Bolj ko se obremenjuješ s postavo, hujše bo. Tudi, ko sem bila globoko v bulimiji, se prenajedala, hodila bruhat in se obremenjevala s težo mi je teža zelo nihala.

In kar hočem s tem povedati je to, da je pozitivna samopodoba zelo pomembna. Če boš ves čas gledala v ogledalo in iskala napake na sebi, se boš videla drugačno. S tem pa ne boš naredila nič dobrega.

Si kdaj pogledala svojo par let staro fotografijo? Takrat si morda mislila, da imaš par kilogramov preveč, ko pa sedaj pogledaš to fotografijo, dejansko vidiš, da si bila suha. SUHA! To se meni dogaja ves čas. Potem pa si mislim, kaj za vraga mi je bilo… In tudi drugi te vidijo drugače, kot se vidiš sama.

In pa tudi… tehtnico sem dala bolj na stran. Kilogrami niso pomembni. Kilogrami so številka. Ne smemo se obremenjevati s težo. Ne vsak dan. P.S. Vsako telo je drugačno! Na primer jaz lahko hitro izgubim par kilogramov, ampak jih lahko tudi zelo hitro dobim nazaj gor.🤷‍♀️ Pri drugih je spet lahko drugače. Nismo si vsi enaki. To imej v mislih.

Če že res želiš izgubiti par kilogamov, ne hujšaj s stradanjem. Ne tehtaj se vsak dan, saj boš še bolj obremenjena. Jej normalno, zdravo hrano, si kdaj privošči tudi kaj sladkega in se gibaj. Sedaj je vreme idealno za sprehode in tek v naravi.☀️ Zraven tega pa uživaj! In ne glej se v ogledalo ves čas. Če boš iskala napake na sebi, jih boš našla, saj jih boš želela najti.

Če boš pri tem slabe volje in brez energije, nekaj ne delaš prav.

P.S. Ne moremo celo življenje “hujšati”. Ne živimo za to.

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s