Zakaj cenim svojo odločitev

Pozdravčki!❤️

Nekateri veste, nekateri ne veste, ampak odločila sem se, da bom malo manj aktivna na socialnih omrežjih. Zadnji vikend sem si vzela čisto na off, s tem mislim, da nisem nič objavljala na Instagram ter se obremenjevala z všečki in sledilci.

Najprej mi je bilo zelo čudno, saj sem bila navajena objavljati vsak dan. Potem pa sem se vprašala… ZAKAJ?

Zakaj bi morala vsak dan objavljati? Zakaj bi morala non stop viseti na Instagramu in opazovati, koliko bom imela sledilcev, koliko všečkov bom dobila, kdaj bom objavila fotografijo in razmišljati o tem, da bom vsak dan nekaj povedala na storyju?

Ni mi treba. Ker mi to ni prioriteta. Jaz pa sem imela v glavi, da je to moja prioriteta.🤦‍♀️ Ampak želela sem postati nekaj več.

Priznam. Bila sem skoraj odvisna od Instagrama. Pozabila sem nase. Mislila sem, da mi končno uspeva v nečem.

Potem pa se je kar naenkrat sprožil val kritik. In po pravici povedano, nimam pojma od kje in zakaj. Najprej ena, potem druga, naslednji dan še več. Da ne govorim o tem, da mi je nekdo sovražno pisal celo na mail, ko sem ga blokirala na Instagramu zaradi teženja. To vse se je zgodilo v manj kot v enem tednu. Kar naenkrat nisem več dobila nobenega lepega komentarja. In takrat sem se sesula.

Ugotovila sem, da se še vedno zelo obremenjujem s tem, kaj si drugi mislijo o meni in da to škoduje moji samopodobi in samozavesti. Cele dneve sem razmišljala le o tem. Kako me vsi sovražijo. Kako vsi mislijo, da ponavljam za nekom (to so baje nekateri govorili za mojim hrbtom). Vse to me je zelo prizadelo. Nikomur več nisem želela zaupati.

Nato pa sem temu rekla konec in si rekla, da moram vsaj nekaj dni spet delati na sebi in malo nehati z objavami. Ker mi to ni prioriteta! Ker me nihče ne preganja v to. Ker lahko delam kar hočem in objavljam kadar bom jaz želela in ne vsak ljubi dan. Ker mi je vseeno koliko bom imela sledilcev in všečkov, saj me bodo spremljali tisti, ki me bodo res radi spremljali. Jaz sem želela le uspeti in morda kaj zaslužiti, ampak potem sem ugotovila, da bom res težko uspela v tej smeri.

Po dolgem razmisleku in s pomočjo Aljaža sem se odločila, da bom manj objavljala na Instagramu, več vložila v blog in Youtube kanal, več bo lifestyle objav in manj promoviranja na socialnih omrežjih. Izpostavila bom izdelke, ki bodo zame res nekaj posebnega in mi bodo res vseč. Manj pa se bom tudi izpostavljala na storyjih z govorjenjem. V glavi sem namreč imela to, da bo več govorjenja prineslo več ogledov in več sledilcev.

Vsak bi si moral vzeti malo oddiha od vsega. Še posebej tisti, ki res ves čas preživijo na socialnih omrežjih in se jim že meša od vsega skupaj. Tudi meni se je. Cel dan razmišljati kaj objaviti, kaj povedati, kaj narediti, da boš ljudem še bolj všeč? Saj se ti zmeša! Raje preživim še več časa z mojo družino in se ukvarjam s pomembnejšimi stvarmi, kot s socialnimi omrežji.

Meni je oddih res pomagal in sigurno si bom vzela še več oddiha. Sem bolj sproščena, bolj zadovoljna in bolj samozavestna.

Dobra stran oddiha? Še bolj sem se povezala z mojima fantoma, začela sem bolj uživati, se ne obremenjevati z ničemer, ugotovila sem kdo so dobri ljudje in kdo niso, katerim res ni vseeno zame in začela sem ceniti kar imam. Ugotovila sem, da rada snemam vloge, urejam posnetke in pišem. Pišem kar mi pade na misel.

Slaba stran oddiha? Je ni.

To objavo sem dejansko napisala v 15 minutah, saj sem ponosna nase in cenim svojo odločitev. In pa tudi menim, da je na Instagramu preveč promoviranja in tekmovanja drug z drugim, ne več samo objavljanje fotografij, ki so ti res všeč.

Vsem, ki me spremljate pa hvala. Hvala za vse dosedanje spodbude in upam, da me boste še naprej spremljali na blogu in Youtube kanalu, saj bom kmalu objavila nov vlog.💕

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja🌸

2 thoughts on “Zakaj cenim svojo odločitev

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s