Začetek novega začetka II.

23. 11. 2019: Začetek novega začetka part II.

Čez par mesecev/tednov bom imela malo večji trebušček.

Tako je.

Po malo več kot dveh letih se je spet nepričakovano pojavil mali plusek.🤰🏼

Uff, tole pišem že kar nekaj tednov preden ste vi sploh izvedeli za mojo nosečnost. Ker bi rada začela od začetka.

Trenutno sem noseča 6 tednov. Šele včeraj sem izvedela kdaj približno imam rok poroda in koliko tednov sem sploh noseča, saj od septembra naprej menstruacije ni bilo, test nosečnosti pa je bil kar nekaj tednov negativen. Torej je bila ovulacija takrat, ko je sploh nisem pričakovala.

Potem pa kar naenkrat… S prijateljico smo pred faksom odšle še nekaj pojest, nato pa v drogerijo, kjer sem si rekla, da bom po dolgem času za vsak slučaj kupila test nosečnosti.

“Itak bo negativen.”

Vseeno pa mi nekaj ni in ni dalo miru. Ko smo prispele do parkirišča pri faksu, smo se na hitro odločile, da bom test naredila kar na faksu, preden se nam začnejo vaje in ne doma.🤷‍♀️ Tudi moja prijateljica je bila zelo radovedna.

Dobro.

Jaz na wcju. Polulam se na tisto roza palčko misleč, da itak nisem noseča in že po nekaj sekundah… ŠOK. Ali je to res?

Dve črtici. Začela sem se tresti. Nekaj časa sem samo gledala v test nosečnosti. V paniki sem začela klicati mojo prijateljico, a me ni slišala. Potem pa sem se hitro uredila in odšla ven ter ji pokazala test. Še sreča, da ni bilo nobenega v bližini.

Ona v jok, jaz še kar v šoku. Se mi zdi, da je ona prej dojela kot jaz.😅 Seveda sem bila tudi jaz vesela, ampak spet, ni bilo niti malo pričakovano. Po pravici povedano me je bilo kar malo strah. Vprašala me je, če sem vesela, jaz pa sem le ponavljala: “Ne vem, ne vem. Noseča sem.”.

Bila je napaka, da sem test naredila pred vajami na faksu, saj sem bila z mislimi cel čas drugje, ne na faksu. Plus, res zanimivo, da sem morala za nosečnost izvedeti ravno tam.😄 Poklicala sem tudi ginekologa, za termin pregleda. Pri ginekologu sem bila le dva tedna pred tem in takrat se ni videlo še nič, zato sem datum pregleda dobila čez tri tedne.

Ko sem prišla domov sem naredila še digitalni test nosečnosti, ki pokaže koliko tednov je minilo od zanostitve. Pokazal je 2-3 tedne, torej sem bila noseča približno 4-5 tednov. Potem sem takoj povedala Aljažu, saj nisem mogla čakati. Seveda, šok. Nisva še planirala. Ne še točno zdaj. Ne še tako hitro.

Res sva dolgo razmišljala, kaj bov, ker naju je za malenkost prehitelo vse skupaj. Ampak po dolgem razmisleku sva bila oba vesela in vedela sva, da bova otroka obdržala.❤️

Trenutno mi ni še nič slabo, počutim se kar v redu, edino non stop sem utrujena in tako sem napihnjena, da se mi zdi da sem že v četrtem mesecu.🙈

(Nisem še vedela kaj me čaka, saj sem imela en teden po tem neznosne slabosti.)

Tole verjetno berete v mesecu decembru po nuhalni svetlini. Jaz pa v tem trenutku (začetek novembra) upam, da bo do takrat vse super.

Lan bo postal veliki bratec.💙

Plus, ker sem spet dobila nekaj negativnih komentarjev od ljudi, ki so izgleda nepismeni, nepoučeni in povrh še zavistni, da pojasnim; nepričakovano še ne pomeni nezaželjeno.

Si lahko to že zapomnete?

Lepo bodi in hvala za branje,

Gaja❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s