Kaj je v moji torbi za v porodnišnico

En lep pozdrav vsem skupaj!🤍

Poleg vloga na Youtubu🎥 sem se odločila, da napišem še eno preprosto objavo o tem, kaj se skriva v moji torbi za porodnišnico. Nekaterim je lažje, če zraven preberejo še seznam vseh izdelkov, ki jih potrebuješ v porodnišnici.

Ker imam za seboj že eno bivanje v porodnišnici, že malo vem, kaj bom potrebovala in kaj ne bom. Tudi zato se ta seznam malo razlikuje od seznama, ki sem ga objavila v prvi nosečnosti. Sem pa človek, ki raje vzame več, kot pa da bi mi kaj zmanjkalo.😊

Največ izdelkov sem dobila v spletni trgovinici EVITAS.

SEZNAM:

  • Nekaj za posladkat
  • Fotoaparat Instax Mini 9
  • Fotoaparat Canon G7X
  • Copati

Za mojo deklico:

S seboj bom vzela tudi malo torbico katero bom pripravila ob odhodu v porodnišnico. Notri bodo:

  • Polnilec za telefon
  • Posodica za leče
  • Mala denarnica z dokumenti
  • Materinska knjižica
  • Krema za roke

Aljaž pa bo ob odhodu domov prinesel še lupinico za v avto in oblačila zame, po vsej verjetnosti bo to kakšna ohlapna oblekica ali pa nosečniške pajkice ter kakšna udobna majčka. Ob odhodu domov se moraš počutiti udobno. Trebušček po vsej verjetnosti še ne bo v isti velikosti kot pred nosečnostjo, zato je fino, da namesto oprijetih kavbojk izbereš pajkice ali pa nosečniške hlače. Sploh, če bom imela carski rez, je priporočljivo, da izberem kaj bolj udobnega, zaradi šivov.
Seveda pa upam, da bodo do takrat že dovolili obiske partnerjev, ampak mislim, da bodo.🤞🏼

Sedaj se naša deklica res lahko rodi kadarkoli, zato sem že dobro pripravljena na odhod v porodnišnico. Le še 4 tedne je do mojega roka poroda. Po eni strani upam, da bo na svet prijokala kakšen teden prej, po eni pa vem, da bom po vsem tem pogrešala trebušček in bom kmalu želela še enega otročička.😅

Rodila bom v Ljubljanski porodnišnici. Spoznala sem jo že med praktičnem poukom na faksu in mi je postala zelo všeč. Zato sem se odločila, da tokrat rodim tam. Čez kakšne tri tedne pa me tam čaka tudi posvet, da se zmenimo ali bom rodila po naravni poti ali s carskim rezom. Upam na naravni porod, a če bodo priporočali carski rez, se bom s tem sprijaznila, pa čeprav vem, da bom potem še kar nekaj časa ”nepokretna”.

Lepo bodi in hvala za branje,
Gaja ❤️

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s